INFOBLAD 2010-2011

PROGRAMMA 2012

Beste lezers,

Ons infoblad wordt elk jaar gepubliceerd om u te informeren over geplande en gerealiseerde activiteiten van Nsanga en over activiteiten van diensten van de Stad Brugge en andere organisaties, waarbij Nsanga betrokken was.

Meer informatie over Nsanga vindt u op onze website: nsanga.brugseverenigingen.be

GEREALISEERDE NSANGA-ACTIVITEITEN

24 september 2010

In samenwerking met Griotshitenge, organiseerde Nsanga, een muziekoptreden met soukousritme, in het kader van uitwisseling.

Nsanga-avonden eindigen altijd met wereldmuziek en gezellig samenzijn.

29 oktober 2010

Een multiculturele avond met wereldmuziek en gezellig samenzijn met veel ambiance, in dienstencentrum De Garve van het OCMW Brugge.

26 november 2010

Iranese avond in het kader van cultuuruitwisseling. Brugse Iranesen brachten een stukje Perzische cultuur. De aanwezigen genoten van Oriëntaalse dans door mevr. Latyfah en mevr. Affiya. Er werd ook gezorgd voor Iranese muziek door Hamid en DJ’s Kris en Silke.

25 maart 2011

Wedstrijd Vlaamse volksspelen, met prijzen voor de winnaars. Bij de opening van de Nsanga-avond konden alle deelnemers eerst wat oefenen met de sjoelbak, puttebak, trou-madame, zig-zag,… Daarna werd er een wedstrijd gehouden. De eerste 5 wonnen een prijs: nr. 1 een Iranese man, nr. 2 een Vlaamse jongen van 8jr., nr. 3 een Vlaamse vrouw, nr. 4 een Vlaamse man en nr. 5 een Afrikaanse vrouw.

Er was een leuke sfeer en een ontspannende ambiance op Vlaamse wijze!

De avond eindigde met wereldmuziek en gezellig samenzijn.

29 april 2011

Workshop djembe, voor wie graag leerde trommelen, wie zich wou ontspannen en wie wou participeren aan een andere cultuur. De volgende ritmes werden aangeleerd: ‘Yankadi’, ‘tweeling’, ‘ritme des esclaves’. We eindigden met wereldmuziek en gezellig samenzijn.

27 mei 2011

Praatcafé werd voorzien, om mensen de mogelijkheid te geven met elkaar te spreken. Er was ook wereldmuziek.

24 juni 2011

Kinderdansspektakel.

In het kader van uitwisseling en integratie, stimuleerde Nsanga, de Bruggelingen, om het initiatief van het Buurtwerk St. Jozef, “de kinderdanslessen”, te leren kennen via een kinderdansspektakel in een Nsanga-avond. Ook allochtone kinderen worden gemakkelijk in die groep opgenomen, zonder discriminatie. Papa’s, mama’s, oma’s, opa’s, tantes en nonkels waren allemaal aanwezig om de kinderen te steunen. De sfeer was zeer positief. Wij danken van harte mevrouw de voorzitter van het buurtwerk St.-Jozef voor deze geslaagde goede samenwerking.

ACTIVITEITEN VAN ANDERE ORGANISATIES WAAR NSANGA AAN DEELNAM

Actie tegen partnergeweld, 29 november 2011

In het kader van de internationale week tegen geweld in het gezin, georganiseerd door de Diversiteitsdienst Brugge en de Provincie West-Vlaanderen, Dienst Welzijn.

Moslims en Christenen op zoek naar vrede, februari 2012

Een debat werd georganiseerd door de werkgroep Interreligieuze Dialoog, Integraal Brugge en SOCK (Solidariteit Onthaalhuis Christus Koning) in parochiaal centrum de Koepel van de Christuskoningparochie.

Internationale dag tegen discriminatie, 21 maart 2012

Die dag werd georganiseerd door de Diversiteitsdienst van Stad Brugge, het Meldpunt discriminatie en de vakbonden ACV, ABVV en ACLVB. Zij wilden die dag de strijd tegen discriminatie extra in de kijker plaatsen. Aan het concertgebouw van Brugge ontvingen pendelaars en Bruggelingen gratis “een antidiscriminatie-ontbijt”: croissants in een “’t maakt niet uit”-brooddoos en koffie werden uitgedeeld.

Voor die gelegenheid, werden toespraken gegeven door: de schepen van welzijn en Noord-Zuidbeleid mevr. Martine Matthijs, voor de provincie dhr. Dirk Defauw en een vertegenwoordiger van het ACV. Volgende zinnen, uit hun toespraken zijn voor ons heel belangrijk: “De strijd tegen discriminatie, is een strijd van elke dag, aanwezig binnen elk menselijk leven, discriminatie is een groot probleem in de maatschappij. Maar we gaan beetje per beetje, stap voor stap vooruit.”.

Fotomodelactie, 24 maart 2012

Deze actie werd georganiseerd door de Noord-Zuiddienst in opdracht van de stedelijke emancipatieraad Brugge. De bedoeling hiervan is om Brugse politieke partijen en Bruggelingen te tonen dat het belangrijk is om verschillende mensen, diversiteit, in het politiek bestuur te hebben. Niet enkel oudere mannen in maatpak, maar ook een jonge vader, een allochtone Bruggeling,…

NSANGAPROGRAMMA 2012

28 SEPTEMBER 2012

Iranese avond, waar men kan proeven van de Perzische cultuur

26 OKTOBER 2012

Keniaanse maaltijd in de Nsanga-avond, in samenwerking met “Orphan's Castle-vereniging”

30 NOVEMBER 2012

Workshop biljart

31 DECEMBER 2012

Oudejaars- en Nieuwjaarsfeest, waar iedereen welkom is!

Iedereen is altijd welkom op al onze activiteiten!

Draagt u graag vrijwillig een steentje bij in onze werking?

Laat niet na ons te contacteren!

U vindt al onze gegevens op nsanga.brugseverenigingen.be!

Wij danken u van harte voor uw interesse in onze werking!

Tot ons volgende infoblad van 2012-2013!