Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

 EDITIE OKTOBER 2008 - OKTOBER 2009

INLEIDING
 
Nsanga is een Brugse zelforganisatie, die lid is van : de Noord-Zuidraad van de Stad Brugge, het Platform Etnisch culturele minderheden Brugge. Vanaf september 2009 is Nsanga ook lid van de FMDO (federatie voor zeer uiteenlopende Mondiale en Democratische organisaties).
 
Om Nsanga beter te leren kennen, raden wij u aan onze folder en vorige infobladen te lezen.
 
Van oktober 2006 tot juli 2009 organiseerden wij de Nsanga-avonden in de zaal van Art Hostel, Havenstraat 2 in Brugge. Wij bedanken Advoli nv voor de goede samenwerking!
 
Nsanga-avonden worden elke laatste vrijdag van de maand georganiseerd! Dit jaar heeft Nsanga zijn maandelijkse programma niet kunnen volgen. Hopelijk zal de verwachte nieuwe locatie een ideale oplossing zijn.
 
ACTIVITEITEN VAN NSANGA
 
31 OKTOBER 2008
Start van het nieuwe Nsangawerkjaar 2008-2009. Genodigden en aanwezigen waren: Mevrouw de Schepen Lieve Mus, E.H. priesters Jef Devisscher (op de naam van SOCK, Solidariteit Onthaal Huis Christus Koning) en Jef Ravelingien (van het Latijns Amerikaans Comité),de heer Patrick Gillebert (de directeur van Patio, opvangcentrum voor vluchtelingen van het Rode Kruis in Brugge), mevrouw de advocaat Sylvie Micholt, vertegenwoordigers van de Brugse Kongolese gemeenschap, …
Mevrouw de advocaat Sylvie Micholt werd voorgesteld aan het publiek voor haar inzet en het eerlijk behandelen van dossiers van allochtonen en asielzoekers. Daarvoor kreeg zij een prijs van SOCK tijdens de kerkasielwake in de kerk van Christus Koning Brugge.
Mevrouw de Schepen Lieve Mus stelde in haar toespraak het personeel van de Provincie West-Vlaanderen voor en verontschuldigde de emancipatie-ambtenaar, die naar Nsanga zal komen indien mogelijk. De Schepen legde duidelijk het Noord-Zuidbeleid van de Stad Brugge uit en vermeldde de plaats van Nsanga binnen de structuur van de Stad Brugge. Haar toespraak eindigde met groot en lang applaus van alle sympathisanten en leden van Nsanga.
 
Op de naam van Nsanga: dank u wel en proficiat!
 
29 NOVEMBER 2008
Naar een voorstel van de Stad Brugge, werkte Nsanga samen voor die avond met de Patio, opvangcentrum van het Rode Kruis Brugge. De Patio organiseerde een caféspelenavond en op die manier bracht men het programma van EL MUNDO (multicultureel avondcafé) naar Nsanga. Het was een succes met de nieuwe Vlaamse volksspelen, vertelden de aanwezige deelnemers en sympathisanten van Nsanga. De toptafel, het mannetjesspel, het tafelkegelspel, de stangenbiljart,… zorgden voor een goede ontspannende avond!
 
19 DECEMBER 2008
Multiculturele avond met wereldmuziek en gezellig samenzijn.
 
30 JANUARI 2009
Geen Nsanga-avond wegens verhuur van de zaal.
 
27 FEBRUARI 2009
Vlaamse volksspelencompetitie met een prijs voor de winnaars. De deelnemers moesten om te kunnen winnen, punten verzamelen bij elk spel: de sjoelbak, de puttenbak en trou madame. Zowel oud als jong, allochtoon of autochtoon, vielen in de prijzen: Mack, Patrick en Joachim.
 
27 MAART 2009
Info-avond voor allochtonen en autochtonen, jong en oud, in het Nederlands, het Frans en het Engels:
1)      Uitleg over de opvoedingswinkel te Brugge, door mevrouw Coene Nicky. Mevrouw Coene toonde hoe breed het fenomeen opvoeding is!
2)      De regularisatiecampagne voor allochtonen, door mevrouw Janssens Rita van SOCK. In solidariteit met de allochtonen die in die situatie zitten, accepteerde SOCK om daarover te spreken. Maar het was moeilijk om concrete informatie te geven, aangezien het dossier door de overheden steeds verder en verder uitgesteld werd. Dus op juridisch vlak kon mevr. Janssens daar niet veel over zeggen, er kon enkel gewacht worden op de beslissing van de politici. In naam van  Nsanga: hartelijk bedankt mevr. Janssens Rita en SOCK, om te willen informatie geven op een moeilijk moment, terwijl veel mensen wachten op een beslissing over hun onzekere toekomst.
 
24 APRIL, 27 JUNI en 28 AUGUSTUS 2009
Geen Nsanga-avonden wegens verhuur van de zaal.
 
29 MEI 2009
Vlaamse volksdansavond, onder de leiding van mevr. Gerda Vervaeke. Sympathisanten en leden van Nsanga genoten met plezier van deze avond!
Van ons allemaal, dank u wel mevr. Vervaeke om Vlaamse ambiance naar Nsanga te brengen.
 
31 JULI 2009
Iranese avond met lekkere Iranese hapjes, klaargemaakt door Vicky en Hassan! Ook een Iranese DJ zorgde voor mooie muziek! Ook mevr. Latyfah bracht een bijzonder optreden van Orientaalse dans. Dank u wel!
Vele mensen stuurden berichtjes om iedereen te bedanken voor die mooie ontspannende avond.
 
Voor meer informatie:
 
BLAUWE POORT 58
8000 BRUGGE
Tel: 0485 / 70 68 28
Website: nsanga.brugseverenigingen.be
 
Met plezier laten wij u weten dat iedereen van harte welkom is op de Nsanga-avonden! U kan er genieten van wereldmuziek, proeven van hapjes van verschillende landen, leren van andere culturen, deelnemen aan workshops: Vlaamse volksdansen, Vlaamse volksspelen, Djembé-ambiance of andere instrumenten, workshop koken,…