2007 - 2008

KORTE BESCHRIJVING VAN NSANGA

Voor de geïnteresseerden die niet de mogelijkheid hebben om onze powerpoint te bekijken:
“Nsanga” betekent in het Tshiluba (een Kongolese taal): ‘samenkomen’. Het is ook de naam van een enorm grote boom, die te vinden is in de tuin van de dorpschef. Onder zo een boom organiseert een dorpschef vergaderingen, bijeenkomsten om problemen, die men heeft met andere dorpen, te bespreken.

ACTIVITEITEN VAN NSANGA

Om onze filosofie beter te leren kennen, raden we u aan om onze folder en infoblad van 2006-2007 ook te lezen.

ACTIVITEITEN VAN NSANGA
 DE LAATSTE VRIJDAG VAN DE MAAND

29 juni 2007
Onze sympathisanten die aanwezig waren genoten van de mooie wereldmuziek en het gezellig samenzijn.

27 juli 2007
Iranese avond: Hamid, Babak, Seyamak en Marleen brachten een stukje Iranese cultuur naar hier met muziek en dans. Het was een leuke avond.

31 augustus 2007
Iedereen kon genieten van een optreden en workshop Filippijnse Bamboedans onder leiding van mevrouw Scholtz-De Leon Conzorscia. Het was een enorm succes.
28 september 2007
Nsanga liet buitenlanders, van de Vlaamse cultuur proeven met de workshop Vlaams stoofvlees met frietjes koken en eten.

26 oktober 2007
Was een avond vol djembé-ambiance met Oscar en Richard.

30 november 2007
In het kader van diversiteit, bood Nsanga de Bruggelingen en anderen een kans aan om, in een workshop, Filippijnse loempiaatjes te maken en eten. Dit onder leiding van mevrouw Van Ryckegem Joy.

21 december 2007en 29 februari 2008
Onze sympathisanten genoten van een mooie avond op de manier van Nsanga met wereldmuziek en gezellig samenzijn.

Er werd in januari 2008 geen Nsanga georganiseerd.

28 maart 2008
Vlaamse volksspelencompetitie met een prijs voor de winnaars:
bij Troumadame won een Vlaming, bij de Sjoelbak won een Aziaat en bij de Puttebak won een Oost-Europees.
In solidariteit met de deelnemers gaf de Vlaming zijn prijs aan de buitenlanders die deelnamen aan de competitie, maar verloren waren. Het was een leuke avond met veel ambiance.

25 april, 27 juni en 25 juli 2008
Multiculturele avond met wereldmuziek en gezellig samenzijn met DJ’s Vincent en Maurice.

30 mei 2008
De avond werd georganiseerd door Nsanga in samenwerking met de “Orphan’s Castle Kapsoya vereniging” en het eten was ten voordele van hun Keniaans wezenproject.
Een heerlijke Keniaanse maaltijd werd bereid en het project werd voorgesteld door mevrouw Beryl. Het was een succesvolle avond.

29 augustus 2008
Braziliaanse avond met een woordje uitleg over het project ACOPAMEC, een jongerencentrum in de Javelas van Salvador da Bahia. We vierden de verjaardag van de Braziliaanse Gaby, die trakteerde met taart. Er werd ook initiatie Braziliaanse “Forro” dans gegeven met veel ambiance en enthousiast publiek.

Er werd in september 2008 geen Nsanga georganiseerd.

31 oktober 2008
Start van het nieuwe Nsangawerkjaar 2008-2009. Genodigden en aanwezigen waren: Mevrouw de Schepen Lieve Mus,
E.H priesters Jef Devisscher (op de naam van SOCK, Solidariteit Onthaal-Huis Christus Koning) en Jef Ravelingien (van het Latijns Amerikaans Comité),de heer
Patrick Gilbert (de directeur van opvangcentrum voor vluchtelingen Brugge), mevrouw de advocaat Sylvie Micholt, vertegenwoordigers van de Brugse Kongolese gemeenschap, …
Mevrouw de advocaat Sylvie Micholt werd voorgesteld aan het publiek voor haar inzet en het eerlijk behandelen van dossiers van allochtonen en asielzoekers. Daarvoor kreeg zij een prijs van SOCK tijdens de kerkasielwake in de kerk van Christus Koning Brugge.
Mevrouw de Schepen Lieve Mus stelde in haar toespraak het personeel van de Provincie West-Vlaanderen voor en verontschuldigde de emancipatie-ambtenaar, die naar Nsanga zal komen indien mogelijk. De Schepen legde duidelijk het Noord-Zuidbeleid van de Stad Brugge uit en vermeldde de plaats van Nsanga binnen de structuur van de Stad Brugge. Haar toespraak eindigde met groot en lang applaus van alle sympathisanten en leden van Nsanga die aanwezig waren.
Op de naam van Nsanga:
dank u wel en proficiat!

ANDERE ACTIVITEITEN

16 november 2007
Nsanga nam deel aan de smaakmarkt, georganiseerd door de diversiteitdienst, in het kader van de week van de smaak. Dit vond plaats in zaal Tabigha, Noordzandstraat 46, te Brugge.
Nsanga liet iedereen proeven van bakbananen, die blijkbaar in de smaak vielen.

30 juni 2008
In de kerk van Christus Koning organiseerde SOCK een Kerkasielwake met als thema: “PRO DEO OF NIET: ADVOCATEN DOE VREEMDELINGEN RECHT!”. Nsanga was ook aanwezig en een lid van Nsanga dirigeerde een lied.
Mevrouw de advocaat Sylvie Micholt kreeg, van SOCK, een symbolische prijs als een van de advocaten die de dossiers van allochtonen en asielzoekers op een eerlijke manier behandelt.

BLAUWE POORT 58
8000 BRUGGE
GSM: 0485 / 70 68 28

Dank u wel aan al onze lezers!
En tot volgend jaar.